Ayurveda, HoliYoga & Feng Shui - naturligtvis!

Ayurveda, HoliYoga & Feng Shui - naturligtvis!

HoliYoga & Ayurveda

HoliYogaPosted by Anette Nääs Mon, August 15, 2016 11:49:53

När löven börjar släppa från träden går vi från den varma Pitta-tiden till den kyliga Vata-tiden.

När vi snart går in i Vatas tid på året så passar HoliYoga och dess Vata-balanserande pass mycket bra för hålla Vata i styr.
Vata står för all rörelse i kroppen - tankar, blod, intryck, avföring - och torkar lätt ut både invärtes och utsidan (huden).

Tecken på vata-obalans är bl.a. frusenhet, stress, torr hud, trög tarm, muskelryckningar, sömnsvårigheter, oro, rädsla, rastlöshet, pms och klimakteriebesvär, värk - oftast i huvud, rygg och leder (reumatisk värk). Vata mår bra av regelbundenhet både vad gäller dygnsrutiner och måltider. Det är mycket viktigt för Vata att gå till sängs i god tid (dvs senast 21.30). Avspänning, yoga och meditation, värme, varm mat och dryck är mycket bra för Vata. Även oljemassagen, Abhyanga, den dagliga egenmassagen är mycket bra för Vatas torra hud. Dessutom lugnar den nervsystemet.

Känner du igen dig i vata-obalanserna? Då kan du bli hjälpt av både HoliYoga och Ayurveda.

Tänk dig ett löv som färdas på vattnet - Ayurveda är vattnet som för lövet/ yogan framåt.

HoliYoga pass för att reducera Vata, reducera den inre stressen, är lugn och mjuk yoga med grundande, inkännande övningar som inte kör slut på energin. Din lugna och medvetna andning, ökar din Prana, din livsenergi, samtidigt som du gör övningar som släpper på spänningar i bäcken, höfter och ryggrad samt tjocktarmen (Vatas områden).

Kurserna i HoliYoga startar den 5/9 och 8/9 2016.

Varmt välkommen till yogans fantastiska värld smiley  • Comments(0)//ayurvedayogalifestyle.anetteshalsokalla.se/#post8